SVJETSKI DAN VOLONTERA

Udruga žena operiranih dojki “Nada”-Rijeka provela je niz edukativnih radionica posvećeih brizi za oboljele žene prije i nakon operacije dojke. Brojne članice udruge i volonteri bili su uključeni u prezentaciju postoperativnih fizikalnih terapija, grupnih i individualnih te edukativnih radionica limfne drenaže i bandaže od strane fizioterapeuta Maje Maržić i Ana- Marije Boca.

Na radost mnogih , u suradnji sa Svjetlanom Gašparović Babić, dr.med u prostorijama udruge, provela se i radionica mjerenja tlaka i razine šećera u krvi te radionica pripreme zdrave prehrane pod vodstvom nutricioniste Amire Salibašić.

Članica udruge Vesna Štemberger održala je kreativu radionicu “Ruke Nade” koja se pretvorila u ugodno druženje.

Više nego korisno i edukativno bilo je poslušati predavanja na temu “Prepoznavanje ranih simptoma srčanog i moždanog udara” te radionice “Edukacija laika za pružanje prve pomoći” pod vodstvom Ive Sorta Bilajac Turina dr.med. i Vlaste Lončar .

Udruga “Nada”-Rijeka u sklopu programa Hrvatska volontira 2022.g.održala je i predavanje na temu “Menadžment limfedema nakon mastektomije dojke” pod vodstvom Maje Jokić diplomiranog fizioterapeuta i certificiranom limfoterapeuta.

Zahvaljujemo se mnogobrojnim volonterima koji su se i ove godine pridružili manifestaciji Hrvatska volontira.

Udruga žena operiranih dojki NADA-RIJEKA je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Copyright © 2022 Nada-Udruga žena operiranih dojki Rijeka