Humanitarni Pink Advent za besplatni taksi ženama nakon kemoterapije

U organizaciji udruge „Nismo same“ u Gradskoj vijećnici održan je humanitarni donatorski događaj Pink Advent s ciljem prikupljanja sredstava za osiguravanje besplatnog taksi prijevoz ženama na kemoterapije.

Donatorski događaj dio je kampanje pod geslom „Uzmi ih u ruke na vrijeme“ o ranom raku dojke, koji su pokrenuli Udruga „Nismo same“ u suradnji s tvrtkom Novartis. Mjesec borbe protiv raka dojke tradicionalno se obilježava u listopadu, no žene od te zloćudne bolesti obolijevaju svakoga dana, stoga im je potrebna kontinuirana podrška. Upravo zato, kampanja je započela krajem listopada s ciljem da se javnost, a posebice žene, do kraja godine nastavi informirati o ranom raku dojke kako bi se podigla svijest o važnosti samopregleda i sprječavanju pojave recidiva. 

U donaciju su se mogli uključiti i svi Riječani kupnjom proizvoda na štandu na Korzu, a svi koji nisu stigli na Korzu mogu podržati humanitarnu akciju kupnjom proizvoda na web-stranici udruge Nismo same do 31. siječnja 2024. godine te u prostoru Udruge kao jednoj od lokacija zagrebačkog Adventa. Ovaj edukativno-donatorski događaji održat će se i u drugim hrvatskim gradovima.

Izvor: www.rijeka.hr

Dopredsjednica Tonka Glažar i članice Udruge Nada prisustvovale su i podržale donatorski događaj "Pink Advent"

Udruga žena operiranih dojki NADA-RIJEKA je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Copyright © 2022 Nada-Udruga žena operiranih dojki Rijeka