KAKO SLUŠATI I PRIČATI SA PACIJENTOM

Dana 20.11.2023.godine u prostorijama Udruge NADA Rijeka održan je susret sa studentima Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci na temu: KAKO SLUŠATI I PRIČATI SA PACIJENTOM.

Kroz opušten razgovor sa ženama koje su prošle iskustvo saznavanja teške dijagnoze, razmišljanja o dijagnozi, terapijskim postupcima, praćenju tijeka bolesti itd. studenti su mogli proširiti svoja znanja o načinima i važnosti komunikacije sa pacijentima jer kvalitetna komunikacija temelj je uspješnog liječenja. U kontaktu s liječnikom, prva loša vijest s kojom se pacijenti mogu susresti najčešće je dijagnoza bolesti. Naravno, ovisno o težini prvobitne dijagnoze, ovisi i težina priopćavanja takvih vijesti od strane liječnika.

Izravnim kontaktom zdravstvenih djelatnika i pacijenata moguće postići zadovoljavajuću razinu suradljivosti bolesnika, razviti odnos povjerenja, provesti ga kroz sustav liječenja, liječiti te naposljetku i  izliječiti.

Udruga žena operiranih dojki NADA-RIJEKA je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Copyright © 2022 Nada-Udruga žena operiranih dojki Rijeka