Projekt „Vježbam s Nadom“ jedan od nagrađenih na ovogodišnjem izdanju Plivinog natječaja Zajedno prema zdravlju

Već treću godinu za redom PLIVA prepoznaje i nagrađuje rad udruga koje brinu o pacijentima.

Zahvaljujemo PLIVI i njenim zaposlenicima što su u moru dobro osmišljenih projekata izabrali upravo projekt “Vježbam s Nadom”.

Izvor: pliva.hr

PLIVA je treću godinu zaredom provela natječaj Zajedno prema zdravlju za dodjelu financijske potpore udrugama koje unaprjeđuju iskustva pacijenata te olakšavaju proces liječenja i brige o oboljelima. Na natječaj se ove godine prijavilo više od 30 inicijativa – u prvom je krugu su projektni tim i žiri zdravstvenih stručnjaka odabrali finaliste dok su u drugom zaposlenici PLIVE, zajedno s dijelom zdravstvenih stručnjaka koji su udruge birali putem PLIVINE mobilne aplikacije PhEA, svojim glasovima odlučili o pobjednicima, kojima će biti dodijeljen ukupan iznos donacija od 28.000 EUR.

Svečana dodjela i ove je godine održana u PLIVINOM Istraživačkom institutu. Na ceremoniji su se okupili predstavnici pobjedničkih udruga, zaposlenici PLIVE te drugi uvaženi gosti. Okupljene su pozdravile dr. med. Ivana Đerek Dubravčić, voditeljica Odjela za zdravstvenu zaštitu i planiranje iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom koja na dodjelu došla kao predstavnica Grada Zagreba te doc. dr. sc. prim. Delfa Radić-Krišto, dr. med. jedna od članica PLIVINOG stručnog žirija zdravstvenih str učnjaka koji su također sudjelovali u odabiru pobjednika natječaja.

Predstavnici udruga kratko su prezentirali svoje projekte te su im članovi uprave PLIVE uručili nagrade.

Predsjednik Uprave PLIVE, Mihael Furjan, kratko se osvrnuo na ovogodišnji natječaj: „Jako me veseli što već treću godinu za redom imamo priliku ovdje zajedno obilježiti završetak natječaja Zajedno prema zdravlju te odati počast i zahvaliti udrugama na svemu što rade za dobrobit pacijenata. S nama su danas ovdje naši ovogodišnji pobjednici, ali zaprimili smo uistinu velik broj prijava te bih iskoristio priliku da čestitam i njima koji se ove godine nisu našli među pobjednicima te ih pozovem da se prijave i na iduće izdanje natječaja. U posljednje tri godine prikupili smo prijave od gotovo 100 udruga diljem Hrvatske te pobjednicima ukupno donirali približno 100.000 EUR. Ponosni smo što imamo priliku podržati udruge u njihovim naporima pomoći pacijentima te biti dijelom realizacije njihovih projekata. Iskrene čestitke svim pobjednicima još jednom.“

Udruga žena operiranih dojki NADA-RIJEKA je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Copyright © 2022 Nada-Udruga žena operiranih dojki Rijeka