PREDAVANJE U NZJZ : PREVENCIJA I RANO OTKRIVANJE RAKA DOJKE

U ponedjeljak, 6. listopada 2023. Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije održao je proširenu sjednicu Stručnog vijeća s temom predavanja o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Predavanje je održano u suradnji s Udrugom žena operiranih dojki Nada – Rijeka, a bilo je namijenjeno svim zaposlenicima NZZJZ PGŽ te je dio sustavnog djelovanja Zavoda u smjeru unapređenja preventivnih javnozdravstvenih aktivnosti usmjernih prema vlastitim zaposlenicima.

Sjednicu je otvorila predsjednica Stručnog vijeća NZZJZ PGŽ prof.dr.sc. Sandra Pavičić Žeželj, a predavanje o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke održale su prim. Helena Glibotić Kresina, dr.med., spec. javnog zdravstva i prim. Svjetlana Gašparović Babić, dr.med., spec. javnog zdravstva iz NZZJZ PGŽ.

Zaposlenici NZZJZ PGŽ imali su priliku saznati više informacija o raku dojke, primarnoj i sekundarnoj prevenciji, čimbenicima rizika te provedbi Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke koji je upravo proizašao iz NZZJZ PGŽ kao županijski preventivni program te je kasnije podignut na nacionalnu razinu. Prikazan je i edukativni video o samopregledu dojki  i koraci samopregleda dojki na pokaznom modelu ženskog torza.

prim. Svjetlana Gašparović Babić, dr.med., spec. javnog zdravstva i prim. Helena Glibotić Kresina, dr.med., spec. javnog zdravstva

Izvor: zzjzpgz.hr , FB profil Udruga NADA

Udruga žena operiranih dojki NADA-RIJEKA je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Copyright © 2022 Nada-Udruga žena operiranih dojki Rijeka