Predavanje: „Prevencija i rano otkrivanje raka dojke” u Marini Punat

Prim. Svjetlana Gašparović Babić dr.med. spec. javnog zdravstva

U suradnji sa Marina Punat 12.10. 2023. godine, prim. Svjetlana Gašparović Babić dr.med. specijalist javnog zdravstva održala je predavanje na temu “Prevencija i rano otkrivanje raka dojke”. Tijekom izlaganja dr. Gašparović Babić te žena koje su preboljele rak dojke, iz prve ruke se moglo saznati pregršt korisnih informacija, savjeta i načina kako se može prevenirati i na vrijeme otkriti rak dojke.

Prema podacima Hrvatske lige protiv raka, raj kojke najčešći je tumor u žena. U Hrvatskoj oboljeva svaka 10. žena, a sve veći je broj žena mlađe dobi ( čak i mlađih od 30 godina). Kako ne postoji način da bolest spriječimo, jedini je cilj otkriti je u početnoj fazi. Veoma je važno naglasiti da se i ženama i muškarcima preporučuje obavljati redovite samopreglede, a u skladu s dobi i potrebama odlaziti na preventivne zdravstvene preglede: mamografiju i ultrazvuk.

Zahvaljujemo Marini Punat na gostoprimstvu.

Udruga žena operiranih dojki NADA-RIJEKA je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Copyright © 2022 Nada-Udruga žena operiranih dojki Rijeka