ZAJEDNO DO ZDRAVLJA

Lokve, 9. rujna 2023.

Udruga Vida Rijeka je 9. rujna u Lokvama priredila manifestaciju »Zajedno do zdravlja« koja je dio programa Zoja – zajednicom do zdravlja, financiranog od strane Ministarstva zdravstva koji se temelji na prepoznavanju važnosti socijalnih odrednica mentalnog zdravlja.

Tijekom višesatnog druženja predstavljen je rad različitih udruga i institucija s područja Gorskog kotara i Rijeke, održana likovna radionica za najmlađe te sportski susret u malom nogometu i boćanju. Udruga „Nada” predstavila je programe savjetovališta IZVOR te socijalne usluge koji su dostupni našim građanima i naglasili važnost očuvanja mentalnom zdravlja. Sretna i zadovoljna osoba uspješno se nosi sa svim životnim izazovima.

Priredba je organizirana kao dio aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja, a svakako treba istaknuti kako Udruga Vida djeluje već 17 godina na području suzbijanja ovisnosti i zaštite mentalnog zdravlja, kako kroz pružanje različitih socijalnih usluga, tako i kroz razvoj zagovaračke djelatnosti u području prava ranjivih skupina društva, prije svega njihovih prava na rad i uključivanje u društvo.

Izvor: Udruga NADA i NL

Udruga žena operiranih dojki NADA-RIJEKA je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Copyright © 2022 Nada-Udruga žena operiranih dojki Rijeka