Dan preventive u Rijeci ovaj put održan pod geslom “Zdravlje za sve”

Na riječkom Korzu obilježen je Dan preventive koji se održava u suorganizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i brojnih suradnika. Naime, Dani preventive nastavljaju se na Svjetski dan zdravlja čija je ovogodišnja tema sedamdeset i pet godina unapređenja javnog zdravstva pod motom “Zdravlje za sve” s naglaskom na suradnju i usmjeravanje pažnje na uspjehe javnog zdravstva koji su poboljšali kvalitetu života tijekom posljednjih sedam desetljeća.

Jedinstveno je ovo događanje koje je okupilo brojne zdravstvene ustanove s ciljem promoviranja i poticanja građana na održavanje veće brige o svom zdravlju. Poseban naglasak stavljen je na važnost prevencije i preventivnih pregleda, radi pravovremenog sprječavanja ozbiljnijih smetnji i poremećaja što je također prilika za motivaciju rješavanja zdravstvenih izazova današnjice i sutrašnjice.

– Upravo prevencijom u ranoj fazi otkrivanja bolesti možemo napraviti puno toga i spriječiti bolesti tako da apel je na svu populaciju da vodimo računa o svom zdravlju. Isto tako moramo naglasiti da se obilježava Dan zdravih gradova, Primorsko-goranska županija spada u tu zajednicu i osim naše županije u toj mreži se nalaze i grad Crikvenica, Opatija, Rab i Rijeka. Dakle, cilj akcije jest potaknuti da se sa lokalne razine umrežimo, razmjenjujemo znanje i time stavimo zdravlje u fokus, istaknula je Silvia Hunjadi Korošec, pročelnica županijskog Odjela za zdravstvo.

Iz Novog Lista 20.05.2023.

Na poziv ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, gospodinia Željka Linšaka, i naša Udruga bila je dio Dana preventive na Korzu. Djelile smo naš Glas Nade i edukativne letke: “Kako raditi samopregled” i “Kad početi s preventivnim pregledima”. Na edukativnom modelu pokazali smo kako se izvodi samopregled i i na koje promjene trebamo reagirati.

Tekxt i fotografije Udruga NADA Rijeka

Udruga žena operiranih dojki NADA-RIJEKA je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Copyright © 2022 Nada-Udruga žena operiranih dojki Rijeka