POVODOM MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERA DODJELJENE NAGRADE "VOLONTERKE I VOLONTERI GODINE"

U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Udruga za razvoj civilnog društva SMART–Volonterski centar Rijeka u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Gradom Rijekom, povodom 5.12. Međunarodnog dana volontera dodijelila je nagrade „Volonterke i volonteri godine“ za 2022. godinu.

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda 1985. godine i od tada se svake godine obilježava 5. prosinca, kako bi se istaknuo doprinos volonterki i volontera ekonomskom i društvenom razvoju, na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Prisutne je uvodno pozdravila Marta Hauser, voditeljica volonterskog centra Udruge SMART dok su nagrade uručili zamjenica župana Marina Medarić i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

„Zadovoljstvo je biti danas s vama i zahvaliti vam što darujete jedan veliki dio sebe kako bi pomogli drugima. Pomoć je uvijek potrebna i često znači i više od materijalnog. Vjerujem kako će ova nagrada potaknuti i niz drugih ljudi da vam se pridruže u volontiranju“, rekla je zamjenica Medarić i uručila tri nagrade nagrađenim volonterkama i volonterima s područja Primorsko – goranske županije.

Nagrade PGŽ-a i SMART-a primili su Verner Marijančić, volonter Udruge Centar za kulturu dijaloga, Katarina Injić, volonterka Volonterskog kluba Srednje škole Delnice i Miljenko Husan, volonter Kulturno umjetničke udruge Sklad.

Nagrade Grada Rijeke i SMART-a uručene su Emini Bašić, volonterki Matice umirovljenika grada Rijeke, Miri Ajdinović, dugogodišnjoj volonterki Franjevačkog svjetovnog reda, Mjesno bratstvo Trsat i Nataši Kežeman Frančišković volonterki u Udruzi osoba s invaliditetom Grada Opatije.

SMART-ova nagrada “Organizator volontiranja 2021.” dodijeljena je Društvu “Naša djeca” Opatija, a “Školski volonterski klub” Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji.

U sklopu dodjele nagrada prikazani su i kratki promotivni videi o ovogodišnjim laureatima, a pohvale Volonterskog centra Udruge SMART primili su svi nominirani volonteri i volonterke a među njima i Ankica Zoldoš iz Udruge NADA-Rijeka.

Zamjenica župana PGŽ Marina Medarić
Gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović
Marta Hauser, voditeljica volonterskog centra Udruge SMART
Pohvaljena Ankica Zoldoš iz Udruge NADA Rijeka

Udruga žena operiranih dojki NADA-RIJEKA je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Copyright © 2022 Nada-Udruga žena operiranih dojki Rijeka